Followers

Friday, January 28, 2011

epi 9 months day

sayang sorry sangat2 ummi lately ni tersangat busy..dengan kerja baru..cara bekerja..nota baru ..student baru...LP, LO baru huhuh tak sempat dah ummi nk update blog..huuhuhu..makan pun kirim je..dalam sibuk2 kerja n balik kerja duk main2 ngan raziq ummi tak sedar raziq dh 9 bulan..sorry..

nothing so much to update here darling...gmbr pun sikit je tak sempat nk capture..lately raziq suka sangat tidur awal..n bangun kul 2,3 pagi aiyaa berlaih bulan kut..tapi pagi tadi betul2 mencabar keimanan ummi..every single one hour bangun..biasanya bangun golek2 dalam katil bagi susu tidur balik ..ni tak bagi susu..di baling susu..terus bangun n mintak dukung bila dukung mula rimas tak leh pusing2..mata pejam ades..ummi betul2 habis bateri ngan khamis ummi ada kelas 7 hours per day..aduh...

still tak crawll..gigi still sebatang..makan sumer jenis makanan..hehehe
iluv u sayang

Friday, January 21, 2011

raziq makin nakal :)

heheh setiap hari melihat perkembangan anak ummi ..ummi panjat kesyukuran pada Ilahi kerana kurniakan seorang anak yang sihat dan sempurna di mata ummi..alhamdulillah walaupun raziq mudah diserang selesema seolah2 kekurangan antibodi tp xper sbb raziq tersangat aktif skrang ..hehhe tidur pun lebih teratur ..cuma ummi sentiasa berjaga2 replace susu kat sebelah raziq bila sedar terus dia amik susu n minum..takde lagi istilah kul 2-3.00 pagi kena bangun n dodoikan dia..ermmm gigi still sebatang ..tapi sangat kuat makan
sekarang suka bergurau..bila tok ma nk amik dia tak nak ..nk dukung ngan ummi...pastu senyum2 bila tokma marah ..merajuk dia hulur tangan plak kat tok ma suh dukung ..bila tok ma nk amik pastu dia pusing plak hehehe main2 peek a boo plak..ngan abah pun cam tu gak..sangat rapat nagn abah compare to ummi..skrang kalu nmpak abah..pakai towel pun nk ikut gaks..yelah setiap jumaat abah yang jaga..agaknya dia tahu kami sekeluarga betul2 tengah bahagia..jgnlah ada ganguan orang lain lagi huhuhu
suka sangat bergurau..part yang tak tahan suka mengintai dari ce;ah2 katil dia..selalu intai ummi solat subuh..dia bangun lebih awal hehehe nakal tul....suka wat mua hodoh ngeeeeeeeeeee....i luv u ..ummi jrg nk update since sibuk sangat2 ummi ade misi tersendiri dalam kerjaya ummi skrang ..ummi nk berubah n do the best...i luv u..will always luv u .muahhhhh

Thursday, January 13, 2011

every month cirit birit

every month raziq cirit aduss..kenapa ye..huhuhuhu sian anak ummi..dh lama tak update sbb ummi sgt busy ngan new sem..demam dh kebah cuma cirit lum lagi muntah dh ok..dh tak muntah..semalam kuar mkn dia sgt tidak selesa...nk dukung je ..pergi hospital pun tak nak ngan sape2 habis sumer orang dia tgk dia takut huhuhuh...

suka tidur awal lately ni kul 7 dh tidur adus sbb pengasuh dia ckp siang hari dia tak mau tidur hehehhe..so since 2 mlm tidur dlm buai la tak tidur dalam bilik..gigi still sebatang je.....semalam ummi bagi garlic bread sbb perut raziq besar a.k.a kembung kut..orang ckp garlic leh buang angin..balik je makan dlm keter..put..put kentut ke put2 ke tak sure..yg pasti kuar put2 yg cair n busuk hehehehe letak je atas carseat terus tidur dh basuh bontot terus tidur..terlampau penat agaknya hehehehehehe sian anak ummi.

untuk gmbr lak bulan ni tak update sgt kalu masa 7 months hari2 ummi update gmbr raziq...heheh takde bateri..:) ummi busy prepare new notes for student..ades....baru je nk gemuk sakit balik ish sian anak ummi huhuhu

Tuesday, January 11, 2011

raziq makin gumuk..heheh

alhamdulillah ummi tak sempat nk update blog lately ni ummi banyak kerja la sayang..nk siapkan filing la nota la preparation n mcm2 facebook pun sekejap2 je masuk tak sempat nk layan..umi dh hantar gmbr raziq kat baby contest baby manja..ahad baru ni pukul 2.00 petang appointment raziq 9 bulan..tak inject pun sbb dh complete cuma kena tunggu injection 1 tahun..ermmm progress alhamdulillah berat makin meningkat.panjang cam biasa meningkat dengan jayanya heheheheh

berat : 7.1 kg
panjang : 70 cm
ukur lilit kepala: 44cm

hari ahad tu raziq kena cirit birit ...since kul 12 mlm lagi kesian anak ummi senang sgt nk kena cirit ish..doktor tanya ada tukar susu ke ...ummi jawab takde pung..agaknya sbb makan nugget kut hehhee..sekarang ummi dh biarkan raziq makan ape2 sbb dia dh besar plus ada gigi...biarla dh dia kurang berat badan ummi nk kontrol plak sian dia..selesema? sentiasa ..ckp kt doktor dh berbotol2 antibiotik tapi tak sembuh..doktor bagi ubatbaru 2,3 hari ni alhamdulillah nampak cam makn ok cuma pagi2 aiyaaa hingus manjang ish sian raziq ye..oklah ummi nk gi breakfast banyak kerja nak siapkan..i luv u sayang..muahhh

Friday, January 7, 2011

raziq semakin aktif skrang

tersangat aktif itu laang ummi leh kata....petang2 menyusur sana menyusur sini...panjat sana sini pantang nampak ada benda tinggi mesti nak panjat hehehehe

gg semakin nampak tp stil sebatang..skarng sumer benda dia makan sangat kuat makan dan menyusu tapi badan tak naik2 gak..hehehehe

Monday, January 3, 2011

penghujung bulan 12 permulaan tahun baru

dh masuk tahun baru 2011..raziq semakin membesar dengan sehatnya walaupun kadang2 kerap sangat raziq kena flu..xpe yang penting raziq sehat sepenuhnya...perkembangan raziq semakin meningkat..dh mula start gugagauggugagauga membebel ape ntah sumer orang tak faham ape yang pasti cute heheheheh...

raziq skip progress agaknya..tak merangkak lagi tapi dh mula start berdiri ..pegang benda yang tinggi dan berdiri, jatuh dan menangis dengan kuatnya heheheheh

flu tak hilang2 lagi..raziq dh makin rapat ngan abah ..heheheh tok ma sejak dulu lagi..sekarang ni suka sangat senyum n gelak kuat2..hehehehehe