Followers

Friday, March 18, 2011

ummi jatuh cinta ngan cupcake

sekali sekala saya nk kongsikan kegembiraan saya last week saya ntah angin apae yang datang tiba2 nk wat cupcake...petang tu semangat pergi kedai bakery n cari barang2...resipi gugel kat yiu tube je...

dh la stopkan keter seberang jalan..dengan dukung raziq lagi ummi lintas jalan cari barang2...walaupun agak sukar tapi ku gagahi jua..hehehehe..bila dh beli agak sukar ngan raziq sgt aktif erm...baik tu alhamdulillah cam tahu2 je ummi dia nk prektis wat kek ..awal sangat dia tidur..pukul 7 lebih dh tidur..ape lagi ummi start wat la...

alhamdulillah part kek tu menjadi..cuma silap teknik bakar..sbb ummi tak pernah pun bakar kek guna oven .agak hangit..so tukar tray jadi kek tray yang atas agak rosak..so ummi wat dm 18 biji...pastu wat icing la .tak sabar2..blend tak sampai jadi fluffy pun terus distribute 3 color..pink, purple n blue color..heheeh icing agak manis...resipi silap sikit dari myrespi.com

bila dh siap oooo sangat bangga saya..keesokkan saya terus gugel n gugel insyallah mlm ni saya nk baiki icing saya..:) prektis make perfect la katakan nanti saya upload gambar ye..:)

Monday, March 14, 2011

appointment 13.3.2011

semalam bawa raziq gi klinik appointment..tak inject just checking....

umur : 10 bulan lebih
berat : 7.5 kg
tinggi : 70 cm
ukur lilit kepala : 45 cm
BMI : suda naik..

naik 200 gram je ngan appointment lepas.huhuhuh tinggi tak naik cam ner ni huhuhu