Followers

Wednesday, April 27, 2011

majlis Raziq's first besday!

ermm actualy first of all saya betul2 nk minta maaf pada kawan2 area kb lah sbb tak jemput..bukan ape majlis ni tak dirancang n plus takde ape2 pun menarik...plan this very lat minute oleh abah raziq...antara masalah awl:
  • tokma takde ..tokma kat kl
  • kewangan
  • masa.
insyallah next year will be better than this one..ok sebenarnya mlm sebelum tu ummi beria nk siapkan kek raziq..walaupun penat bekerja n kema umah since tokma takde.abah tgk je ummi beria mmg terpancar dlm mata abah yang abah tak mampu nk wat majlis ini dengan masalah2 di atas..so ummi pujuk wat kek ni hanyalah janji ummi untuk raziq..tak perlu wat majlis just celebrate 3 je esok mlm (25.4.2011) .so deal..

keesokkannya kul 2.30 petang abah call ckp nak wat sbb makcik raziq belah ummi beria tanya..even tokma pun ckp kesian kat raziq sbb tak wat..so abah decide nk goreng mee je lah..heheh so call cikta suh masak..jadi ummi hnya invite family belah ummi je sbb yelah setakat mee goreng nk panggil ramai pun wat malu je...

so alang2 nk wat nk suh hepi sumer ummi n cik eda gi beli some things such as deco untuk party...balik petang tu cikta ngan masak..abah kemas umah..mama dah bawak kek..cik jam bawak kek..jadilah 3 kek on that day..

Kek dari mama dah.TQ :)

kek dari cik jam.TQ:)

kek ummi :)

goodies bag ni ummi beli masa gi kl konoon nk wat besday party real one..sekali taleh sbb masalah kat atas..so ummi bagi je la kat anak2 buah

so gmabar ummi dh post kat facebook..saya tak invite sape2 pun im sorry..tapi ummi puas hati sumer orang hepi..xpe la kecik janji puas hati..:)




Monday, April 25, 2011

hepi my first besday!

dh lama ummi counter this day..! muahhhh i luv u raziq..nk wat besday party tapi tokma takde..huhuh umi sebenarnya malas nk wat kek tapi since ummi dh janji ngan raziq nk wat kek sendiri..so ummi wat la..ummi decide nk wat cheese cake..alhamdulillah cuma agak kurang menjadi disebabkan atas suppose kena letak aluminium foil..n kena bakar secara steam bake..huhuhu
ni la hasilnya kat bawah ummi letak biskut digestive as a tapak cake..kira ok lah for the first time..

so abah bentuk kek menjadi number satu

huhuhuhu sbb tak letak aluminium foil hehehe..
dh kul satu ummi dh tak larat sebenarnya ade citer lagi malas nk citer sbb ade kelas jap lagi
so pagi ni ummi n abah baiki balik ngan iciing

finally...taraaaaaa cantik x????

Friday, April 15, 2011

raziq 1st time going to kl

11.4.2011 1st time raziq keluar dari kelantan..asyik jelawat billion jelawat billion hehehe so ummi nk perkenalkan environment baru kat raziq..
pagi2 lagi dh packing barang so ummi n abah serta tok ma letak car seat kat belakang senang raziq nk tidur..huhu memang etul bila dh ade anak barang automatik jadi banyak penuh satu but keter heheheh adoiiii so nk jalan jauh memang takleh bawak ramai sorry ye heheheh

bertolak kul 8.30 pagi...singgah pasar borong jap tokma nk beli barang pastu sampai je kat mulong terus tidur samapi kat perhentian sungai yu tak sialp dh lepas gua musang agak lama anak ummi tidur ye. singgah mandikan raziq ..1st timer gak raziq main air terjun sungai heheheheh suka nya dia gmbar nanti la saya upload.. pastu bertolak pastu duk depan..sepanjang perjalanan tu biasa jap ke depan jap kebelakang takleh nk aktif kn smapai je kl hujan lebat ape lagi menagis la dh agak boring ni duk atas riba aduhhh...berhenti kat tol wat susu tak nak jugak menangis2 gak ades....

dalam kul 5 baru samapi umah cik ngoh..gi pun sbb abah ade keje..stakde oegi mana pun.. esoknya hujan tak sempaty gi mana2 pun ummi je sempat gi kedai bakery habis la jugak baper henggit beli barang2 wat kek hehehe cam wat kek professional lak.... pastu malam tu gi pasar mlm sekali belum sempat round tokma call ckp sakit dada ades so balik la.tak sempat nk beli ape beli busha legging je kat raziq n anak pengasuh raziq..ermmm
esoknya sepatutnya dh balik tapi pagi tu abah ade kerja lagi so semapt gi cari tudung tapi cam tak menarik beli 2 helai je...suppose tengah ahri dh bertolak balik kb tapi abah dh lambat sangat kul 3 baru sampai umah cik ngoh..cik ngoh pujuk2 abah cancel tak jadi balik kb..balik esoknya..TIBA2 raziq petang tu dh start buleh bertatih..beria2 bangun n jatuh jalan 2,3 langkah seronok ada rakam video nanti la upload ek......so ape lagi mlm tu pergi pasar mlm la plak..hehehe punyer la jauh nk gi pasar malam hahah duk kb pun jalan pasar malam..gi sana pun jalan pasar mlm je ape la nasib saya ni hehehehe..sekali on da way raziq tidur so balik hantar raziq n gi balik semapt la beli sikit..huhuhu

khamis dh bertolak balik nk wat cam ner..cuti agak lama bukan selalu..sekali sekala..aii tu pun ada bising heheheh yelah keje tapi takpe saya tahu tanggungjawab saya..kelas batal saya akan ganti secepatnya..hari ni baru masuk balik opis..hehehehlama cuti di kira seminggu jugaklah heheheh mahu tak ngamuk hehehe sorry (versi amir)...

balik kali ni kena belajar la berdikkari tokma takde tokma stay sana..huhu pagi ni 1st time saya terpaksa melayan karenah raziq biasanya tokma..agak memenatkan bila tok ma takde yang penting sunyi..sunyi sangat2........ummi nangis rindu tokma masuk bilik gelap je...huhuhuh sejak lahirkan raziq nii 1st time saya ditinggalkan oleh tokma..huhuhu lagi tinggal

(source:http://www.ieeegoldegypt.org/eed/Images/3710_daysleft.jpg)

Wednesday, April 6, 2011

tinggal beberapa hari ..

cey tajuknya bukan lagi mendebarkan jiwa dan raga..heheh ummi tengah counting raziq nk masuk setahun ade lagi.......

hehehe punyer la counting cam la nk wat besday party yang besar2..actually lama dh ummi plan nk wat besday party . ummi dh belajar cam nk wat cupcake, cake..wat sendiri..balik kerja penat2 buat cake..cupcake..ngan nk dukung raziq nk beli barang lagi begitu susah dan payah tapi ummi try jugak semangat..tapi kita hanya mampu merancang tapi tuhan yang tentukan..bunyi cam pelik je kan...

sebenarnya nk tgk keadaan agak banyak benda yang terjadi this month..antaranya...
  1. tok ayah terpaksa kehilangan kaki akibat diabetes..dh selamat menjalan operation hari isnin lepas..sangat sedih..sebak saya melihat keadaan tok ayah raziq..tapi semalam hubby ckp kondisinya dh stabil n dh tak sakit..alhamdulillah..agak kurang sesuai untuk hepi2 sedangkan to ayah tak sehat sangat
  2. road tax + insuran keter ummi dh nk mati ayakkkkk duit tu
  3. next week abah kena gi kl ade urusan rasmi adoiiiiii la
so di sebabkan masalah2 di atas ummi tak berani nk janji ngan raziq bleh wat ke tak besday party ni..xpe next year ade kan..heheheh...abah dh beli adiah kat raziq..terlebih awal ade rezeki lebih so beli siap2..memandangkan raziq tak banyak sangat permainan.so abah beli yang puas hati terus..mls nk bsing2 ngan tok ma nk simpan permainan raziq....ape abah belikan untuk raziq??? jeng..jeng.....


ha ni la abah dh belikan untuk anak kesayangan dia hehehe..so hadiah dari ummi nantila ek..dh tgk dh ape hehhe..tungguuuuuuu..ngeeeeeeeeeee :)

tapi xpe walaupun tak dpt wat besar2an insyalah kek akan ade lah ek ummi akan usahakan..sekarang ummi tgh belajar wat oreo cheese cake..:) yang pasti ummi akan hasilkan sendiri kek besday raziq tak kira ape2pun..:) memandangkan besday raziq + abah hampir2...so kira save combined je la ek...

baru ni ummi dh siap survey barang2 untuk besday party anak ummi ..huhuh cam frust la plak takleh wat..tgk keadaan kalo takde pape n ade lagi rezeki ummi akan wat jugak ...bukan nk berlagak n ape takde niat lain..ummi cuba nk wat raziq rasa ape yang ummi tak dpt rasa dulu..ummi n abah kerja siang dan malam untuk memberikan keselesaan pada raziq..nanti bila besar raziq kena baca sumer ape yang ummi n abah wat ni..hehehso jgn lawan ckp abah n ummi hehehe :)

ummi cuba wat yang terbaik ape yang penting ummi harap raziq akan membesar menjadi seoarang anak yang taat pada agama,parents n sekeliling, pandai, dan berjaya dalam hidup dunia dan akhirat..ummi takkan manjakan raziq..sbb ini akan merosakkan dia nanti..hakikatnya saya sangat garang tak kira kat kerja ke kat umah ke..setakat ni boleh kawal lagi emosi ...incase kalo takleh kawal ni bkan sbb lain.sbb ade someone yang bagi pressure kat ummi tu yang kdg2 nk lepas kat raziq huhuhuh sorry...

nanti ummi beritahu listing ape yang ummi nk sebenarnya kalo nk wat 1st besday party untuk raziq..:)

gambar yang dh agak berlagak bawak keter ..dh tak takut heheheh :)