Followers

Tuesday, September 28, 2010

raziq kena chicken pox

ermm dh lama tak update blog.bukan x nak update tapi keadaan betul2 sibuk tak mengizinkan saya untuk mengupdate blog ni..raya hari tu disambut dengan meriah memandangkan ini adalah raya pertama kami bertiga...tersangatlah happy siapkakn pakaian raya raziq.hehehe 4 bulan dh pakai baju melayu.---> cik cik sponsor..kopiah-----> ni nor sponsor..baiki baju----> cik ta sponsor..murah betul rezeki raziq..hehehhe raya cam biasa lah setiap tahun setengah hari kat kb setengah hari kat kampung..bergilir2 sbb nk rasa semua raya..kat dua-dua rumah walaupun penat dan banyak masa tak dpt luangkan bersama kawan2 yang nk dtg beraya tapi ape nk buat demi menjaga hubungan semua keluarga..heheheh

ermmmm since dh elwat sangat tentang raya mls nk cerita..cuma saya ingin cerita kronologi raziq terkena chicken pox...huhuhu:

  • 12.9.2010 - raziq demam mula merenget2 gi beraya pun sampai je umah cik je..kena bukak baju raziq banyak muntah2..mungkin kenyang sangat kut..
  • 14.9.2010- naik sebiji cam jerawat kat dahi..kami ingatkan kena gigit ngan nyamuk..biar cam tu je lah
  • 15.9.2010 - biarkan lagi raziq dh start mula merengek2..ades..selepas mandikan pada pagi tu ntah cam ner tangan gatal terkopek sikit dia nye mata kat biji tu..ingat biji gatal biasa je..---> sangat menyesal. beberapa jam keluar lagi kat atas kepala ..selepas tu keluar plak kat dalam kening ..dh mula panic
  • 16.9.2010- tp masih sempat bawak gi pantai bachok jalan2 ..siar2..gmbr nanti saya upload dlm gallery..tak sempat nipun curi2 masa jap:)...hari ni makin banyak keluar biji..cik ta ckp raziq naik kudis mlm.sedihnya...raziq ok lagi tak nangis so budget tak sakit la..abah dia dh bising2 balik pantai bawak gi an nisa jumpa dr roona..dr roona ckp maybe chicken pox atau kudis malam sbb kat muka lagi banyak compare to badan dia...
  • 17.9.2010 - makin banyak dan terus banyak
  • 19.9.2010 - deita raziq makin menjadi bila dia dh demam sbb chicken pox dh makin banyak dan nk sembuh...dia menangis2..mlm tidur pun tak lena asyik nangis..minum susu pun tak mau..
  • 20.9.2010 - baru masuk kerja sangatlah penat..sbb berjaga jaga raziq..pagi tu raziq betul2 mengamuk menangis tak henti2..sangatlah sayu melihat keadaan dia tapi terpaksa pergi kerja jugak.mintak cuti bos tak bagi since kelas baru bermula..ape lagi mintak kebenaran nk balik amik na(adik ipar) kat jelawat bayangkan saya drive kereta sangatlah laju..yekah sbb call dgr suara raziq tak henti2 nangis...petang tu balik kerja dia masih nangis mak ckpo tidur kejap2 je..biasanya kalu dukung diam je ni tak dukung pun nangis2 gaks..maghrib tu ldia menangis2 mak letak atas katil dia guling2 agaknya sangatlah sakit panas, pedih,gatal semua rasa..sian ..saya duk kat dapur masak tak tgk pun dia sbb takleh tgk..sambil masak sambil nangis....pastu abah dia dtg mintak tolong gi jugak sbb since raziq tak bleh nk ditenangkan..pastu saya gosok2 kepala dia mak nyut buai dia..alhamdulillah tidur kejap..so mlm tu kami bergilir2 jaga dia tp yang banyak nya saya lah sbb raziq tak mau ngan abah dia..
  • 21.9.2010 - demam makin kebah..menangis pun dh kurang sikit..
  • 23.9.2010- raziq kembali ceria..parut masih ada..mcm2 cara nk sembuhkan chicken pox dia..
  • 27.9.2010 - tak leh inject untuk 5 month sbb still tak hilang lagi..dr pun peliks sbb dh lama sgt tak hilang2 lagi chicken pox..

No comments:

Post a Comment