Followers

Thursday, September 2, 2010

susu snow VS frisolac

raziq dh mula kurang menyusu since dia demam..yang peliknya dia lebih berminat dengan plain water..tu yang saya dh bagi dia solid food..tapi since makan pcm ubat demam raziq dh mula cirit2..biasa 1x sehari je dia put2...tapi since jumaat baru ni sehari sampai 4x..uk2 dia pun cair..warna kuning dan yang pasti sangat busukk..semalam habis satu buai bocor sbb saya pakaikan pampers yang besar..sebelum ni raziq pakai pampers saiz s..saya dh namapak cam rziq dh mula membesar saya beli saiz M..TETAPI TIBA2.......... raziq demam saya rasa cam berat badan dia menurun..saya tahu bila dukung dia..:)...so pampers tu dh jadi besar..huhuh mls nk beli yang lain so its better pakai jer..xpe ummi tukarkan dengan kerap pameprs raziq..ye jgn risau..

ok sus dh makin kurang ramai yang suggest kut2 la rziq dh tak mau susu snow..suh tukar susu..since dia lahir dia kerap dha tukar susu..inilah padah nya tak menyusu badan bukan saya tak nak bagi tapi dia yang tak mahu puas saya paksa..huhuh antara susu yang sudah di try oleh raziq:
  • enfalac A+ --------------> ok je tp sembelit
  • enfalac A+ soya---------->problem berak2 sampai 8x sehari bila nak put2..nangis satu kampung leh dengar suara dia bila dia nk put2..
  • anmum-----------------> dia tak nak..dia muntah2kan bila susu masuk dalam mulut dia
  • frisolac comfort------------>bagi sbb dia sembelit.tp bila dh minum terlebih cirit la plak
  • isomil----------------->cirit jugak
  • snow------------------> yang ni sesuai sampai sekarang TETAPI sekarang bila dh masuk 4 bulan dia cam dh tak nak susu agaknya dh boring rasa yang sama kuttttt..saya pun tak sure..mungkin dia tak nak susu sbb demam..bila dia tidur baru leh bagi susu..bila dia ok dia tak mau..huhu
  • terbaru: saya cuba try bagi frisolac gold 1
kenapa frisolac gold 1 menjadi pilihan kali ni..(masa entry ni di post saya belum beri lagi susu tu kat raziq..heheheh):

As a mom, you know that your child will grow better if he is always healthy to freely explore the world. Hence, after the baby is born, he is protected from the outside environmental factors causing illness as weather changes, pollution… or bad factors causing infections as unhygienic foods.

However, those are not enough. According to MoH’s statistics, 82% children get infection during early years of their life, especially for diseases related to digestive and respiratory tracts due to the bad bacteria which are always aggressive attacking the good ones. Hence, to be always healthy, kids need to be protected right from the inside by increasing number of good bacteria to fight the bad ones.


New Friso gold with breakthrough protection formula provides Synbiotics, a unique combination of Prebiotics GOS, FOS in ratio of 9/1 and Probiotics Bifidobactium (BB-12®), Lactobacillus Casei (CRL-431®), increasing numbers of good bacteria, stimulate immune system and therefore to protect kids right from the inside, preventing the risk of getting gastrointestinal and respiratory diseases.

New Friso Gold is the 1st IFT brand in ASIA provides Synbiotics across products life-stages to protect kids right from the inside which was proven by international clinical studies in Europe, Asia and especially in Vietnam by Medical University VU Holland, FrieslandCampina Institute and National Nutrition Institute of Vietnam.

(source ://dutchlady.com.my)

KESIMPULAN :

frisolac gold dia macam ade protection untuk baby..baby kan suka je masukkan ape2 yang ade depan mata dia..plus bila kat nursery saya tahu kat sana kebersihan taklah bersih seperti kita jaga anak sendiri..huhuh jadi untuk langkah2 berjaga2 saya rasa frisolac gold 1 boleh menguatkan antibodi raziq.

kan atas saya dh ckp raziq tak sesuai ngan frisolac comfort kenapa saya nk try frisolac gold ? frisolac gold 1 ada;ah susu dari skim lembu..frisolac comfort adalah susu yang berasakan tumbuhan..saya rasa raziq alah dengan susu soya..sbb bila bagi susu snow ok jer..takdelah cirit2 bagai.. insyallah nanti saya try incase kalo la cirit jugak saya terpaksa tukar susu snow balik la kut..

frisolac gold 1 VS frisolac comfort

With special milk formula contains sufficiently all essential nutrients and especially carob bean gum, Frisolac Comfort is for kids with minor digestive problems as reflux, inconvenient hard stools, and colics. Carob bean gum is a natural and soluble fibre, which can thicken milk thus effective in reducing problem of reflux. Carob bean gum enhances digestion, soften stool, and thus reduce constipation and/or colics.

Frisolac Comfort contain important and essential nutrients for babies as:
DHA-precursor is an essential element in building blocks for brain development
Nucleotides support the immune system development
Carob bean gum is a dietary fibre, which reduces problem of reflux, constipation, and colic

(source:dutchlady.com.my)

2 comments:

  1. owh, lina xtau pun ader frsolac comfort. xpenah jumpa lg. aleesya since birth-now, mmg amek frisolac gold. rase die cm manis sket and berlemak.. penah try bg s26, tp die xsuka. last2 campur sket dlm susu die, mmg gain weight la campur dgn s26. erm, try la s26 kalau boleh.. sedap2 je badan baby minum s26

    ReplyDelete
  2. lina ade frisoalc comfort dia untuk baby yang ade problem sembelit..heheh alhamdulillah raziq cam suka frisolac gold...minum jer macam mula2 bagi susu snow dulu

    ReplyDelete