Followers

Monday, February 28, 2011

update!

Dah terlalu lama rasnya ummi tak update blog raziq..terlalu busy tak sempat nk update...raziq this month kerap sangat demam..sian anak ummi...so last friday abah dh beli pre besday present kat raziq...jeep besar..tq abah..raziq takut sbb besar sangat hehehhe....tq sangat2 abah..so lepas ni basikal ke ape ke ummi n abah dh tak beli..main je keter tu..nanti besday ummi bagi hadiah yang agak formal n education sikit.......... 3 hari lepas panas sangat2 tubuh raziq..merengek dan tak nak berenggang ngan ummi ..sangat penat sampai datang kerja pun tertidur2 dalam surau huhuhuhu...... baru je sembuh demam.pastu semalam asyik bagi makan ubat je ummi dh tak sanggup tgk anak ummi membesar ngan ubat so ummi cari 2 solution ..........

Pertama....

ummi cari vitamin untuk anak ummi..so ummi beli...

(source :e-market.com)

kedua..
since raziq sukar n susah nk minum air masak..ummi terpaksa bagi air glucose nk replace air masak..

the result .............

demam raziq cepat kebah..so hari ni tak yah makan ubat demam...plus lebih ceria..kembali normal cam biasa....semam pun tidur cuma tak mau tidur dalam katil nk tidur ngan ummi n abah....:)

rupa2nya...

patutlah raziq demam n serba tak kena ingat nk tumbuh gigi lagi...rupanya tak....pagi ni baru perasan merah2 seluruh tubuh raziq..rupanya demam campak..seb baik ummi dgr ckp abah kgn bawak gi klinik..kalo mkaan antibiotik habsilah..ummi sempat bagi paracetamol..je..so ada makcik kat rumah pengasuh raziq ckp its ok kallo bagi paracetamol..jgn bagi antibiotik huhuhuhu sian anak ummi 4 bulan naik chicken pop...10 campak lak..ish2 :((

2 comments:

  1. nora,
    lina rasa scott emulsion tu utk baby yg 1y plus je kan? cube check...

    ReplyDelete
  2. a'ah tu nora tanya farmasi tu my baby 10 months..dia ckp buleh tapi kena bagi 2.5 ml saja sehari...alhamdulillah..demam kebah terus..

    ReplyDelete