Followers

Tuesday, December 14, 2010

ermmm semakin banyak perkembangan

alhamdulillah raziq dh recover balik...dh hilang selesema, batuk cuma still lagi ada kahak..ummi dh stopkan bagi ubat kat raziq...since seminggu ni banyak perubahan yang berlaku kat raziq.. ikutkan lagi 2 minggu raziq nk mausk 8 bulan..still lagi tak merangkak tapi dh boleh angkat bontot n badan dia cuma tak merangkak je lagi..

antara perkembangan raziq :
  • dh pegang botol sendiri
  • pandai mengikut oranng especially org yang bertudung
  • dh mula nk tidur ngan ummi ngan abah asyik ngigau je kalo tidur sorang2..
  • suka sangat meniarap dalam buai ---> ish2 agak bahaya
  • semakin susah nk pakai diapers,baju dan sebagainya..
  • susu s-26 ..semakin banyak raziq minum nampak dh semakin bulat
  • dh mula makan macam2 ..bukan ummi yang suap tapi orang lain..ish nk wat cam ner
  • suka wat mimik suara..time mkn..ermmmmm nyum...2..moto..vommmm..vooom
  • nangis bila tinggal sorang2..heheheh
  • suka sangat main wayar elektrik buai dia..pantang nk gigit..---> lagi benda bahaya
  • suka tepuk muka orang
  • sangat suka bila nampak ummi nk mandikan dia...dh leh mandikan lama2
  • susah nk tidur siang hari..mlm2 pun sampai kul 9 baru tidur..
  • suka cabut puting n masukkan balik...
sumer perkembangan tu dh berlaku awal dari entry post ini..ummi tak kisah kalo anak ummi tak merangkak lagi..tapi ummi tak suka bila ada orang yang suka compare anak ummi ngan anak dia ke cucu dia ke cicit dia ke..lain budak lain perkembangan..tak semestinya kalu merangkak awal tu budak tu cerdik dan berjaya...huh..sorry ter emo sikit..tapi tak kisah lah biar ummi luahkan rasa yang terbuku di hati..bila raziq lambat cepat je tegur.tapi yang elok wat tak nampak..pastu nk compare2...ummi tak suka......!

ummi dh update blog ni tukar design...heheheh:)...

No comments:

Post a Comment