Followers

Thursday, December 9, 2010

injection for 6 months

hari ni pagi2 lagi kena gi klinik.. raziq ngah best tidur ummi kejutkan sbb nk basuh put2..tak mandi pun sbb pagi sgt..terus pakaikan baju, stokin n bedak hehehe so ni first time ummi bawak raziq gi klinik sorang2 ..i have my own reason why??? :(...

so sampai je kat klinik as usual sgt susah cari parking..so punyer lah tunggu lama makcik sorang ni nk kuarkan keter + mood ummi tak brape ok pagi ni ummi kuar terus ketuk tingkap keter..tnya nk kuar ke tak? terus makcik tu ajwab nak..mahu tak ummi angin.nk kuar parking sampai 10 minit tak kuar2 lagi..keter punyerlah banyak kat belakang...
sampai2 kat klinik ambik no giliran..sgt susah ngan beg lagi nk pegang raziq..raziq cam biasa terlebih aktif pusing sana pusing sini.....so raziq kira first la patient yg nk inject...so cam biasa lama gak menunggu baru nk timbang..

keputusan :

berat : 6.4kg---> naik
tinggi :67cm----> naik
BMI : lupa..hehhe turun merundum..tpi graf berat still graf kuning

so sbb batuk2, selesema tak hilang lagi..kena jumpa doktor before inject..so tunggu..masuk jumpa doktor..doktor ckp tak bnyak sgt pun kahak...pastu ummi tanya kenapa put2 dia warna hijau muda...doktor ckp maybe tukar susu..skrang ni raziq minum s-26...last kut tukar susu ummi dh penat nk tukar susu...harap2 yang ni berkekalan sehingga setahun..:)....so kena inject.. gi inject ummi dh risau biasanya abah yang pegang dia..tp kali ni ummi sendiri yang kena pegang..ermmm nangis la sgt kuat tapi sekejap..tak meleret2 cam biasa..alhamdulillah tuhan pun nk tolong ummi dia tahu ummi keseorangan hari ni...pastu ummi beli kek dan set appointment next 9.1.2011....

tgh tunggu nk amik ubat habis 1/4 appollo cake raziq makan..heheh ok sikit diam je sekejap..pastu dh ubat balik..masa dalam keter sampai je depan wisma persekutuan raziq terus tidur...so sweet sian anak ummi sakit agaknya plus penat sgt....sbb tadi dia tgh tidur ummi kejutkan yelah baru tidur kul 7 ..7.30 ummi dh kejut sian anak ummi..balik tu tidur sekejap mintak tolong tokma jaga...ummi pun tidur gak sbb pening makan ubat selesema...dalam kereta lagi rasa pening2 nk terlelap ..so harap2 lepas ni graf berat raziq makin meningkat..:) makan banyak tapi berat tak naik cam ner tu hehhehehe



No comments:

Post a Comment