Followers

Wednesday, January 27, 2010

demam

actualy dh 3 hari demam tu diam je..tak sempat nak berblog.hehhe jumaat 22.1.10 panggil tukang urut..yelah nak betulkan ape yg tak betul ..ms kat ukm minah jatuh motor asyik jatuh moto..tapi tak opernah mengurut..so sejak mengandung ni..urat semakin bersimpul2..n lenguh2 badan makin menjadi2..so panggil akak jenab ni mengurut..masa mengurut ok jer..tapi sakit gak la sbb tak biasa..esok tu sabtu kena gi keje sbb ade seminar mitos & realiti kat umk..pagi tu dh start batuk2..n tekak pun rasa tak sedap jerk...rasa2 cam nk demam teruk..selalunya kalo rasa tu konpem lah jadi betul..so lepas lunch sy terus balik umah...demam makin2 menjadi2 batuk tak berhenti2...balik terus mandi..pas mandi tu batuk lagi..terus cari ubat batuk dlm peti..seb baik ade lagi..tak expired lagi..minum..pastu tidur..bngun tu tak hilang2 gak..ades ni tak suka ni...mlm tu terus mkn ubat batuk n panadol lagi..husband ajak gi klinik..tak mau la dh nama demam n selesema batuk konpem ubat yg sama dibaginya so.mkn je ape yg ade..so tgh mlm tu makin menjadi2 plak..husband bangun amik kain yg direndam dalam ais..n letak kat kepala sian plak dia setiap sejam aku merengek..so dia kena bngun n picit2 kepala..yelah kepala pening..time ni rasa syang sgt2 kat dia..heheh time gaduh tak ingat dunia...

esok tu ok sikit so tak jadi gi klinik tapi mc la tak gi keje..mkn je ubat yg ade.so mcm tu la sekejap ok..sekejap panas..batuk jgn ckp tak berhenti2..walaupun dh nk habis satu botol ubat batuk ..perut takleh sentuh pun sakit..sy cuma risaukan baby..mkn ubat terus pegang perut...kalo gerak lega sikiit..kelakar..terlampau excited nk baby :)...mlm tu kena paksa gi klinik..so pegi la doktor takder..so gi je klinik lain..sampai2 patient sampai luar pintu klinik..husband pun ckp beli je ubat batuk , demam n selesma untuk pregnancy women..so beli la ...singgah mc D nak mkn Quanter Pounder..dh lama tak mkn.husband n sy leh wat lawak bodoh bile guna drive thru..hahahha sy mmmg akui tak pernah guna drive thru nis...kitaorg bantai gelak malam tu hilang jap demam mengenangkan lawak ape yg kami wat..tak yah citer kat sini..wat malu kompeni jerk...balik tu terus mkn, mkn ubat..mcm semalam..tgh malam je demam makin teruk ..mcm sebelum ni husband bangun n letak kain kat atas kpala..beza mlm ni takleh tidur..sepanjang mlm sy takleh tdur..huhuhuh...masa tubuh sy panas ..baby begerak sgt kuat..agaknya dia panas jugak kut..ye ke??

hari ketiga still lagi tak gi opis..husband tak bagi batuk still tak hilang..n selesema tak hilang....tgh hari tu panas lagi badan..so mak letak kain yg direndam dlm ais kat kepala n badan...bila dh petang alhamdulillah batuk dh ok..selesema pun dh ok...so decide esok nak gi opis..mlm ni husband tak balik tidur kat opis dia..bnyak keje...so tidur ngan mak je la mlm ni..

hari ni baru masuk opis ..keje yg sangat berlambak...kena wat satu2...pas post blog ni kena sign out dari internet..kalo tak..tak wat keje nanti :)...

No comments:

Post a Comment