Followers

Monday, April 5, 2010

37 weeks

semalam saya ade appointment..so sekrang dh start once a week kena jumpa doctor..alahai..again this week dr ensem yang cek..scan baby dh kat bawah..air ketuban cukup..sumer sehat..baby dh 2.8 kg...cuma last week saya dh mula sakit kuat..dr..pesan kalo sekali lagi sakit saya kena datang terus ke hospital tak perlu tunggu air ketuban pecah. alhamdulillha kedudukan baby cephalic.tak breech alhamdulillah

kalo ikutkan saiz di babycenter..berat baby saya selaras dengan babycenter..alhamdulillah..kata babycenter


" Your baby's head is now cradled in your pelvic cavity - surrounded and protected by your pelvic bones. This position clears some much-needed space for her growing legs and buttocks. "

Many babies now have a full head of hair, with locks maybe around one inch/ 2.5 centimeters long. Of course, some babies don't have any hair at all.

Speaking of hair, most of the downy coat of
lanugo that covered your baby from 26 weeks has disappeared, and so has most of the vernix caseosa, the whitish substance that also covers her. Your baby will swallow her lanugo and exterior coating, along with other secretions, and store them in her bowels. These will become your infant's first bowel movement, a blackish waste called meconium.

Around now many women start worrying about whether they will know if they are in labour. Look no further than our
labour and birth section.

(source : http://www.babycenter.com.my/pregnancy/fetaldevelopment/37weeks/)

masa tgh tunggu dr nk chekcup..ad sorang akak beritahu dia dh selamat bersalin tapi baby meninggal sbb kena jangkitan kuman..nauzubillah jauhkan benda2 yang tidak diingini dari kami ibu2 yang tengah sarat..ya allah lindungi saya dan kawan2 yang tengah sarat menuggu kelahiran..lindungi lah kami sumer dan anak2 kami..

dh lama saya tak update selasa lagi sy cuti..ni dh lemau nk wat kerja ..nak tak nak hari nk siapkan sebanyak yang mungkin..sebab kalo buleh nk kerja sampai this week jer..huhuh doakan saya ye ..:) selamatkan la sumer...




No comments:

Post a Comment