Followers

Friday, April 15, 2011

raziq 1st time going to kl

11.4.2011 1st time raziq keluar dari kelantan..asyik jelawat billion jelawat billion hehehe so ummi nk perkenalkan environment baru kat raziq..
pagi2 lagi dh packing barang so ummi n abah serta tok ma letak car seat kat belakang senang raziq nk tidur..huhu memang etul bila dh ade anak barang automatik jadi banyak penuh satu but keter heheheh adoiiii so nk jalan jauh memang takleh bawak ramai sorry ye heheheh

bertolak kul 8.30 pagi...singgah pasar borong jap tokma nk beli barang pastu sampai je kat mulong terus tidur samapi kat perhentian sungai yu tak sialp dh lepas gua musang agak lama anak ummi tidur ye. singgah mandikan raziq ..1st timer gak raziq main air terjun sungai heheheheh suka nya dia gmbar nanti la saya upload.. pastu bertolak pastu duk depan..sepanjang perjalanan tu biasa jap ke depan jap kebelakang takleh nk aktif kn smapai je kl hujan lebat ape lagi menagis la dh agak boring ni duk atas riba aduhhh...berhenti kat tol wat susu tak nak jugak menangis2 gak ades....

dalam kul 5 baru samapi umah cik ngoh..gi pun sbb abah ade keje..stakde oegi mana pun.. esoknya hujan tak sempaty gi mana2 pun ummi je sempat gi kedai bakery habis la jugak baper henggit beli barang2 wat kek hehehe cam wat kek professional lak.... pastu malam tu gi pasar mlm sekali belum sempat round tokma call ckp sakit dada ades so balik la.tak sempat nk beli ape beli busha legging je kat raziq n anak pengasuh raziq..ermmm
esoknya sepatutnya dh balik tapi pagi tu abah ade kerja lagi so semapt gi cari tudung tapi cam tak menarik beli 2 helai je...suppose tengah ahri dh bertolak balik kb tapi abah dh lambat sangat kul 3 baru sampai umah cik ngoh..cik ngoh pujuk2 abah cancel tak jadi balik kb..balik esoknya..TIBA2 raziq petang tu dh start buleh bertatih..beria2 bangun n jatuh jalan 2,3 langkah seronok ada rakam video nanti la upload ek......so ape lagi mlm tu pergi pasar mlm la plak..hehehe punyer la jauh nk gi pasar malam hahah duk kb pun jalan pasar malam..gi sana pun jalan pasar mlm je ape la nasib saya ni hehehehe..sekali on da way raziq tidur so balik hantar raziq n gi balik semapt la beli sikit..huhuhu

khamis dh bertolak balik nk wat cam ner..cuti agak lama bukan selalu..sekali sekala..aii tu pun ada bising heheheh yelah keje tapi takpe saya tahu tanggungjawab saya..kelas batal saya akan ganti secepatnya..hari ni baru masuk balik opis..hehehehlama cuti di kira seminggu jugaklah heheheh mahu tak ngamuk hehehe sorry (versi amir)...

balik kali ni kena belajar la berdikkari tokma takde tokma stay sana..huhu pagi ni 1st time saya terpaksa melayan karenah raziq biasanya tokma..agak memenatkan bila tok ma takde yang penting sunyi..sunyi sangat2........ummi nangis rindu tokma masuk bilik gelap je...huhuhuh sejak lahirkan raziq nii 1st time saya ditinggalkan oleh tokma..huhuhu lagi tinggal

(source:http://www.ieeegoldegypt.org/eed/Images/3710_daysleft.jpg)

No comments:

Post a Comment