Followers

Wednesday, April 6, 2011

tinggal beberapa hari ..

cey tajuknya bukan lagi mendebarkan jiwa dan raga..heheh ummi tengah counting raziq nk masuk setahun ade lagi.......

hehehe punyer la counting cam la nk wat besday party yang besar2..actually lama dh ummi plan nk wat besday party . ummi dh belajar cam nk wat cupcake, cake..wat sendiri..balik kerja penat2 buat cake..cupcake..ngan nk dukung raziq nk beli barang lagi begitu susah dan payah tapi ummi try jugak semangat..tapi kita hanya mampu merancang tapi tuhan yang tentukan..bunyi cam pelik je kan...

sebenarnya nk tgk keadaan agak banyak benda yang terjadi this month..antaranya...
  1. tok ayah terpaksa kehilangan kaki akibat diabetes..dh selamat menjalan operation hari isnin lepas..sangat sedih..sebak saya melihat keadaan tok ayah raziq..tapi semalam hubby ckp kondisinya dh stabil n dh tak sakit..alhamdulillah..agak kurang sesuai untuk hepi2 sedangkan to ayah tak sehat sangat
  2. road tax + insuran keter ummi dh nk mati ayakkkkk duit tu
  3. next week abah kena gi kl ade urusan rasmi adoiiiiii la
so di sebabkan masalah2 di atas ummi tak berani nk janji ngan raziq bleh wat ke tak besday party ni..xpe next year ade kan..heheheh...abah dh beli adiah kat raziq..terlebih awal ade rezeki lebih so beli siap2..memandangkan raziq tak banyak sangat permainan.so abah beli yang puas hati terus..mls nk bsing2 ngan tok ma nk simpan permainan raziq....ape abah belikan untuk raziq??? jeng..jeng.....


ha ni la abah dh belikan untuk anak kesayangan dia hehehe..so hadiah dari ummi nantila ek..dh tgk dh ape hehhe..tungguuuuuuu..ngeeeeeeeeeee :)

tapi xpe walaupun tak dpt wat besar2an insyalah kek akan ade lah ek ummi akan usahakan..sekarang ummi tgh belajar wat oreo cheese cake..:) yang pasti ummi akan hasilkan sendiri kek besday raziq tak kira ape2pun..:) memandangkan besday raziq + abah hampir2...so kira save combined je la ek...

baru ni ummi dh siap survey barang2 untuk besday party anak ummi ..huhuh cam frust la plak takleh wat..tgk keadaan kalo takde pape n ade lagi rezeki ummi akan wat jugak ...bukan nk berlagak n ape takde niat lain..ummi cuba nk wat raziq rasa ape yang ummi tak dpt rasa dulu..ummi n abah kerja siang dan malam untuk memberikan keselesaan pada raziq..nanti bila besar raziq kena baca sumer ape yang ummi n abah wat ni..hehehso jgn lawan ckp abah n ummi hehehe :)

ummi cuba wat yang terbaik ape yang penting ummi harap raziq akan membesar menjadi seoarang anak yang taat pada agama,parents n sekeliling, pandai, dan berjaya dalam hidup dunia dan akhirat..ummi takkan manjakan raziq..sbb ini akan merosakkan dia nanti..hakikatnya saya sangat garang tak kira kat kerja ke kat umah ke..setakat ni boleh kawal lagi emosi ...incase kalo takleh kawal ni bkan sbb lain.sbb ade someone yang bagi pressure kat ummi tu yang kdg2 nk lepas kat raziq huhuhuh sorry...

nanti ummi beritahu listing ape yang ummi nk sebenarnya kalo nk wat 1st besday party untuk raziq..:)

gambar yang dh agak berlagak bawak keter ..dh tak takut heheheh :)

No comments:

Post a Comment