Followers

Tuesday, October 11, 2011

dh lama tak update tentang raziq

dh lama tak update tentang raziq ummi..sibuk sikit..start this week saya cuba mencatikkan blog saya..mcam la ramai yang nk tgk/baca blog saya hahahha saje untuk kepuasan .antara yang saya baiki labelling untuk setiap kategori yang berbeza.bak kata cik na kita puan nora practice coding since mengajar subject web kan hahaha..hari ni ummi try wat watermark untuk setiap gmbr...hhehehe actually awal2 dulu saya ada ckp this blog just totally about raziq..ehhehe lately ni dh terpesong ke benda lain apa yang saya cuba tambahkn ialah review product makeup,receipe and review product baby..sebenarnya ummi sangat suka makeup n try receipe baru esp cookies and cake tak salah kan ummi nk tumpang sama blog ni raziq kan..kan.kan..heheheheh all in one la kiranya hahahahah
haippp ummi ni apo ek guna blog raziq aipp nk kena pok ni :)

sekarang raziq dh masuk 18 bulan a.k.a 1 tahun 6 bulan la kan..ermmm still takleh ckp lagi hahah antara word yang leh raziq sebut..:
ma----> tok ma n sumer orang perempuan
abah-----> of course abah n untuk sumer orang lelaki..
mi-----> untuk ummi jrg sgt bnyak nya ma la
bu-----> untuk ibu pengasuh raziq
...igi--->berus gigi
kok----> bukok

lalalala saya anak ummmi n abah saya

tula je kut..hehehe bertambah nakal dan ganas..huhuhu tu yang tak tahan...dh pandai protest kalo barang kat tangan kena rampas..huhuh seb baik bila kuar gi supermarket tak pandai ngamuk lagi aiyaa...

semalam huhuhu raziq kena marah ngan ummi..masa nk tidurkan punyerlah susah sampai 45 minit ummi kena wat pura-pura tidur atas katil nk suh dia tidur..ingatkan dia dh tidur ummi hampir terlelap sekali..dia bangun n tampar muka umi 2,3 kali kuat la gak boleh tahan la sakitnya..apa lagi ummi marah la..pastu ummi terus kuar tinggal dia sorang2 atas katil ..bila kat kuar abah panggil raziq kuar..tapi dia tak kuar2.ummi wat dek je terus lipat kain yang berbakul2 tu..after a few minute abah masuk n tidurkan raziq..bila abah kuar tnya raziq wat pe masa abah masuk bilik tadi..abah ckp raziq terkebil2 mata n diam je atas kati...sapppp tiba2 rasa pilu n bersalah la plak..ummi bukan apa raziq skrang dh makin agresif tak tahu la follow sapa .mls nk salahkan sape2..tp dia mesti tgk contoh depan mata sbb tu dia leh jadi agresif gitu..tampar,gigit, ketuk kepala ngan botol susu..huhuhuh..kalo tak train skrang bila lagi..ummi tahu dia masih kecil tapi ummi tak nak agresif tu jadi habit lak..susah..huhuh ummi mintak maaf..

habis je lipat kain , abah kuar cari nasi.ummi nangis cium raziq..say sorry...huhu...hemm banguun pagi ni dia wat balik tarik rambut n ketuk kepala ummi ngan botol hehehhe raziq!!!!!!!!!!!!!! ....heheheh gitu2 la routine skrang..hahahahaha


routine nya pagi2 bangun kena ketuk ngan botol susu..:) tak yah kunci jam okey...

No comments:

Post a Comment