Followers

Saturday, August 14, 2010

dengggi oh denggi

hari kahmis baru ni ..balik je dari opis tgk raziq dh tidur dalam buai..terkejutnya saya tgk muka raziq..merah sana..merah sini...sebelum sempat saya tanya ngan mak..mak dh beritahu raziq kena gigit nyamuk...mak dh argue ngan pengasuh nape banyak sangat raziq kena gigit ngan nyamuk..sian raziq..

pengasuh dia beritahu nyamuk mmg banyak.biasa2 pagi2 diaorg dh spray..tapi ntah cam ner on that day, still kena gigit..seumur raziq tak pernah kena gigit macam tu sekali..dia ckp dia dh letak vicks..huhu saya rasa samapi hujung bulan ni je kut letak kat situ..sian kat mak kena jalan kaki gi amik raziq..dh kul 3 kena gi amik..saya kul 4.30 baru boleh balik..4.30 ngan jalan jem kat stadium tu harus kul 5 baru sampai umah.huhuhu . this semester i will not start class at night..so takpelah how bout next sem?? ermm tok ma raziq sakit lutut...tak sehat sangat..sorry mak nyusah...nanti la saya cari tempat lain ok.

balik tu terus amik raziq bawak gi kg sireh cari lauk, mak dh tak larat nak masak..ehhehe 1st time raziq dalam car seat..takpelah sbb puting dia kat mulut..cuma dia cam pelik..terkebil2 mata dia tgk kat ummi dia sambil menggetel bantal busuk-----> actually bnatal love yang abi bagi ummi masa abi stuck kat janda baik dulu..dh jadi bantal peluk a.k.a busuk raziq..samapi dh pecah2..ummi kena jahit....sgt ganas anak ummi....heheheheh so cute...

ummi risau la nyamuk ni..skrang kawasan tempat tinggal kitaorang kawasan black area for dengue..huhuh nauzubillah jauhkan raziq dari kena denggi..sian ummi n abi pun sakit kena amik darah..inikan raziq....ummi n abi oledi suspected dengue...alhamdulillah dh takde..kitaorg minum 100 plus banyak2...dh hilang la..platlet pun normal balik...


No comments:

Post a Comment