Followers

Monday, November 15, 2010

cirit birit lagi

kesiannya raziq jumaat baru ni cirit birit sampai 8-9 kali huhuhuu.petang tu tokma raziq call kata raziq dh put2 lebih dari 4 kali..huhuhupastu call abah dia kat kampung dia..suh balik anta raziq kat klinik..tapi nk gak tunggu ummi balik kerja..ummi balik kerja kul 5.30..klinik kul 6 petang dh tutup..so balik2 tu put2 lagi raziq asyik nangis sbb tak nak tidur...agaknya sakit kat bontot dia ruam2 banyak..huhuh sian raziq ummi mintak maaf ..maybe sbb ummi bagi raziq ubi hari isnin baru ni ummi betul2 minta maaf sayang...

petang tu kuar gaks try usaha cari klinik .raziq dh nangis makin kuat.lepas tu kuar2 sumer klinik tutp sbb hari jumaat is public holiday for kelantan..so try gamble gi kat kecemasan..sampai kat sana..sangat ramai samapi kat luar2 patient..ya allah ngan raziq nangis gitu tak mungkin saya buleh stay kat sana..terus baik.nk gi an - nisa doktor baru..doktor ganti. sekali lepas maghrib saya gi klinik balkhis..raziq nangis2 terus nangis ..huhuh sian sgt2...sampai sana saya ingatkan dr balkhis tapi bukan..doktor ganti jugak tapi dh kondisinya makin teruk terpaksa la tunggu..sampai2 je doktor sgt muda baru jadi doktor agaknya..ades...lepas tu nangis2..pas ambik ubat terus balik..dia bagi antibiotik sbb raziq dh put2 since isnin tapi on off la..takde la straight kan..so balik tu terus bagi mkn ubat pujuk2 ..baru leh tidur..tapi biasa la mlm tu takmtidur asyik nangis2..ngan ummi n tokma je dia nak..ngan abah ermmm cam biasa dia tak mau...selang sejam dia bangun..huhu esok nya ummi ade exam kpli.rasa tak mau pergi sbb letih sangat2..

bangun pagi2 tu tokma jaga raziq..so ummi siap2 nk gi exam..ummi mintak tolong abah gi beli krim kat klinik zaitun..tp abah bkata tak bleh sbb dh lewat nk gi kerja :( sedihnya takpe raziq kena tunggu ummi jawab exam..hari tu ummi jawab tawakal je..ngan tak study nya ngan letihnya..ngan nagntuknya..tp ntah kenapa rasa cam buleh jawab tp ntahlah kalo dapat rezeki raziq lah tu..ummi habiskan awal exam kuar je dari bilik exam ummi terus call..tokma ckp raziq still lagi berak2..ummi sebenarnya habis exam nk gi umah auntie suzie nk bagi duit hadiah kawan yang dh lama berkulat..tapi tak leh gi so ummi cepat je drive g klinik zaitun beli krim n bli susu similac LF..susu yang sangat sesuai untuk bayi cirit birit lepas tu petang tu cam nampak cam ok so ummi gi kerja ummi masuk petang sbb kena jga exam.habis jaga exams tudent..ummi call raziq nangsi2 cikcik beritahu sian tokma dh penat sgt2 raziq tak mau ngan orang lain..ummi terus balik padahal masa tu dh kul 3.50 petang kul 5 kena thumb out..ummi balik raziq nangis2..pujuk2 ummi dodoikan tak mau jugak dh kul 4.45 ummi tinggalkan raziq ngan kak wana..gi thumb out..balik tu tgk raziq tak tidur lagi tapi alhamdulillah dh kurag nanggis..put2 dh kurang.

No comments:

Post a Comment