Followers

Sunday, February 21, 2010

appointment

ya hari ni gi usm ..terlewat sikit..usm cam biasa 10 minit nk kul 8.00 pagi parking keter dh penuh..sakit hati tul..tu je mslah kat sana..selalu nye kalo ado check up saya 7.30 dh terpacak kat sana..hair ni lewat semalam en suami tak sihat..lenguh2 badan , demam n sakit perut..mata pun dh lebam..sbb dia merengek mengalahkan baby kecik..hehehe

mcm biasa gi klinik sorang2..sampai terus dpt num 4..potong que? taklah kita kena aktif..walaupun lmbat terus duk seat depan..bila kaunter bukak so terus letak kad..heheh aktif2 sikit...

hari ni rasa paling lama tunggu doktor...ya allah servis lain ok doktor lmbat masuk ..tak salahkan doktor..sbb doktor kena gi round patient dlm wad...bukan salah doktor..salah sbb tak ramai org kita jdi doktor..heheh :)

akhirnya doktor sampai 5 minit kul 10pg..team b la..team lain dh selamat dah..so cek2..alhamdulillah takde ape..takde mslah..cuma doktor mintak sy wat sekali lagi mogtt test before next appointment...huhuh yakkkk minum air gula ni yg sy tak suka..terpaksa buat sebab aku maternity obesiti..huhuu...dulu dh wat tapi masa tu 23 minggu..so ni dh masuk 31 minggu..so kena wat sekali lagi ..naik 0.8kg dari appointment sebelum ni..usually mmg begitu below than 1 kg naik untuk sebulan..heheh..tupun dh besar cam ape..tapi perut kecil jer.....orang tak ckp pun saya ni pregnant dh nk masuk 8 bulan..heheh:))

barang2 baby alhamdulillah sumer dh beli tingggal sikit2 je lagi..sikittttttt je lagi..heheh excited sgt..:)) jumaat baru ni kemas ngan mak..sbb cik pas a.k.a lipas masuk dlm bakul baju baby..so terpaksa ubah balik..n susun strategi baru..ngeh..ngeh...baju n bby mittens n booties..dh ckup..based on sy beritahu puan suzi..sifu saya nanti pas bersalin beli la lagi..:)

sy berdoa agar kandungan ini sentiasa dipelihara....amin..lately sy kena selesema lagi dh mkn madu, strepsil elak makan ubat selsema tapi tak jadi jugak..takpelah selagi tak worst saya tak amik ubat selesema..walaupun tak selesa..ttadi gi pantai timur nk beli jgung..tgk wife n husband beli barang baby..heheh terpandang satu benda dalam beg plastk dia..ooo ye sy terlupa beg untuk angkut baju baby belum dibeli lagi.untuk bawak ke klinik takkan sy nk angkut bakul lak..hahahah...nanti la next month la cari ..skrang jalan sikit dh penat..kalo duk sebelah leh dgr je pernafasan saya...heheheh yelah dh nama obesiti...:)

ok...semooga sumer berjalan lancar,.untuk member kat umah sya..ja hari ni dh masuk wad..kena induce sbb air ketuban dh kurang..plus dh terbukak 2cm...even due dia ahad depan...semoga sumernya selamat..dia pilih hospital an nisa untuk deliver 2nd baby.....saya maybe usm menjadi pilihan..sbb ni anak pertama saya..tak kisah la mana2 janji sumer selamat.ja all the best..insyallah sumernya selamat..aminnnn :)

No comments:

Post a Comment