Followers

Wednesday, March 3, 2010

cuti kerja tapi tak rehat

ermmm...bukan main semalam cuti kononnya tak larat....mmg tak larat..lately ni kdg2 rasa sakit kt bawah perut..plus kaki semakin bengkak ..huhuh.pastu decide semalam cuti lah..dari takleh wat kerja kat opis its better cuti..

tapi tiba jer tgk bilik tidur cam tongkang pecah ngan kain yang dh basuh tak terlipat..kain yg dh lipat still kat tepi almari...tak kemas..ngan karpet berdebunya...ya allah..messy giler..so pagi2 before hubby gi kerja suh dia cabut kipas dinding..saya nk basuh..yelah kotor sampai angin pun tak berapa nk rasa...sejak pregannt jrang sgt nk kemas bilik bukan pemalas tapi serius tak larat..harap kat hubby..waaaa jauh panggan dari api kalo sy tak buat..tak buat la jawabnya..so bila dh basuh kipas tu..pasang balik kena naik atas kerusi..sambil isgtifar..pegang perut doa je mintak2 takde pape...yelah dh dekat kan 8 bulan..risua juugak..pastu saya angkat almari yang kecik2 tu angkut letak kat luar dulu sbb nk vacum karpet...

pastu dh vacum..berhenti jap sbb rasa lain mcm jer dlm perut nis..turun kat dapur sambung mesin kain lak...waaa giler all task in one time..ngeh..ngeh..kalah orang tak mengandung...heheh
mesin kain tgh melakukan tugas dia..naik sambung balik kemas meja solek alih kedudukan la plak..angkat sikit2...sbb berat giler..last2 call anak buah suh mai..tak larat mak nak wat sorang...hehehe...so seb baik dia dtg..so meja solek je yang dia angkut...ok ..dh siap kemas2..ok la luas sikit bilik saya..sy kemas bukan ape..since tinggal sebulan je lagi..nanti makin lama makin tak larat nk kemas..its better skrang...cuma pas ni lap2 gitu jer tak perlu nk alih2 barang2 lagi kan?...so barang2 baby sumer dh wat masuk lam bilik...

tgk la ingat next week nk ajak hubby gi beli sumer barang...ade la tinggal sikit2..lagi...pastu semalam duk umah..ya allah panas nye...panas sgt2..cam ner la pas bersalin ni..dh la baju baby banyak yang long sleeve..ades..cm ner sian dia..nampak gaya kena cari rompers yang short sleeve..sy pun risau dh la air sejuk takleh minum masa pantang ades..ngan cuaca panas mampu ke bertahan..serius mandi banyak kali pun berpeluh2 semalam..dh kemas..tgk2 jam dh kul 3 petang..mandi solat..tidur la jap...sedar2 dh kul 5 lebih..hehehe penat sgt...mak pun tak kejut2 sian kut...berpeluh2 pun leh lena..penat sgt..:)

hubby call membebel2 sbb kemas bilik angkat benda berat..yelah bebel wat pe dh minggu2 sy suruh tak wat2 asyik sibuk bekerja..kerja..kerja...semalam pun tak nak balik yelah katanya tak larat..mmg la mahu tak larat jarak tempat kerja ngan rumah hampir 79km..giler jauh sian dia..tp sy merayu tolong la balik keadaan sy dh dekat tempoh kritikal..saya tak larat sumer benda nk wat sendiri..pastu dia gelak.."sbb tu abang beli keter pesona..tgk iklan pregnancy women tu drive sendiri gi bersalin" sempat lagi melawak..geram jer...tup kul 7 lebih dia sampai..hehe balik gak..walaupun due date sebulan lagi..tapi saya tkt sbb kat umah takder sape..ade mak jer ..mak tak pandai drive..:)



No comments:

Post a Comment