Followers

Monday, March 1, 2010

confine mum set

semalam ade survey2 confinemum set...ade la search leesa formula, sendayu tiggi, jamu mak dara, ade jugak terbaca dalam forum susuibu.cm bnyak pendapat yang berbeza2..

bagi saya..saya terasa ingin mencuba set leesa formula walaupun kakak saya syorkan sendayu tinggi...


dia ada dalam 3 set..set premium,set A,set B..so rasa saya ingin try set B RM260.00 :

Set Ibu Bersalin - 6 Produk
(Prawan + Haruan + Ginger Cream + Body Contour Gel + Telon + Bengkung Correctuer)

Keistimewaan ConfineMum Set:

• Formula herba tempatan mengikut tradisi dan budaya masyarakat Malaysia.
• Sangat praktikal, dengan cara pengunaan yang mudah serta tanpa bau yang memeningkan.
• Sesuai untuk ibu bersalin normal atau pembedahan.
• Selamat untuk Ibu menyusu bayi.
• Diluluskan Kementerian Kesihatan Malaysia.

Cara Penggunaan ConfineMum Set B
Mulakan penggunaan Set ConfineMum pada hari keempat selepas melahirkan termasuk untuk ibu bersalin melalui pembedahan.

Tablet Haruan
Ambil 2 biji setiap hari, selepas sarapan pagi.
Tablet Prawan
Ambil 2 biji setiap hari, selepas makan malam.
Ginger Cream
Sapukan di dahi (mengganti pilis) serta di lain-lain bahagian badan selepas mandi pagi dan petang. Baik juga dicampur dengan minyak untuk berurut.

Body Contour Gel

Sapu di perut, pinggang, pinggul dan peha sebelum berbengkung, pagi dan malam.
Minyak Telon
Sapu di perut atau mana-mana badan bayi untuk memanas dan mencegah kembung.
Bengkung Correctuer
Ikat di bahagian perut, bermula dari bawah pinggul hingga bawah payudara

nape saya tak nak set premium..sbb dalam set premium tu cuma dia masukkan 2 tungku herba..dalam forum tu ade ex pengguna leesa formula beritahu tungku cepat sejuk so saya rasa membazir its better saya paka batu sungai .cara tradisional...

saya harap dengan pemilihan ni ..susu saya tidak akan berkurang..saya dapat turunkan berat badan semasa pantang..ade lah beberapa produk seperti diet drop yg akan sy tmbah dalam set tu..



sbb skrang sy dh obesiti..saya tkt nanti kesihatan saya plak jadi lain...nape saya tak ank try produk lain..ntah lah ade pendapat mengatakan sesetengah produk menyebabkan bayi cirit birit..ade gak yang ckp sampai baby dia naik ruam..so banyak2 product yang ni takde orang konplem.:)...so saya harap ianya selamat untuk saya dan terutama bakal bayi saya nanti

(p/s : sumber gmbr n info :http://www.epayasia.com.my/leesaformula/)




No comments:

Post a Comment